Rugs

Loading...

Items 1-20 of 322

Page
per page
Set Descending Direction
 1. Bucas Buzz Off X FlyRug

  Bucas

  Bucas Buzz Off X FlyRug
  €125.00 €112.50
 2. Bucas Sweet-Itch X Light

  Bucas

  Bucas Sweet-Itch X Light
  €145.00 €130.50
 3. Amigo 3-in-1 Evolution Vamoose

  Amigo

  Amigo 3-in-1 Evolution Vamoose
  €199.95 €143.97
 4. Rambo Sweetitich Hoody XL

  Rambo

  Rambo Sweetitich Hoody XL
  €179.95 €129.57
 5. Busse Flyboots

  Busse

  Busse Flyboots
  €39.90
 6. Busse Exercise Fly Sheet

  Busse

  Busse Exercise Fly Sheet
  €39.90 €31.92
 7. Rambo Optimo Supreme Summer Sheet

  Rambo

  Rambo Optimo Supreme Summer Sheet
  €169.95 €122.37
 8. Amigo AirFlow

  Amigo

  Amigo AirFlow
  €125.95 €90.69
 9. Bucas Recuptex Therapy Turnout Hood

  Bucas Recuptex

  Bucas Recuptex Therapy Turnout Hood
  €129.00
 10. Bucas Buzz - Off + Hood

  Bucas

  Bucas Buzz - Off + Hood
  €119.00 €85.68
 11. Busse Sweet Itch Rug Strong

  Busse

  Busse Sweet Itch Rug Strong
  €96.00 €76.80
 12. Busse Eczema Hood Extensive

  Busse

  Busse Eczema Hood Extensive
  €39.90 €31.92
 13. Rambo Supreme Hood 0 GR

  General

  Rambo Supreme Hood 0 GR
  €73.95

Items 1-20 of 322

Page
per page
Set Descending Direction

DocHorse is de specialist op het gebied van paardendekens. Wij hebben alle paardendekens gepast op verschillende soorten paarden en daarom weten wij alle in’s en out’s van iedere deken. Wij helpen je dan ook graag met het kiezen van de juiste paardendeken. Elsemiek en Charlotte zijn echte dekenspecialisten en nemen graag een aantal vragen met je door om zo samen met jou tot de perfecte deken voor jouw paard uit te komen. Dat jouw paard een deken draagt waarin hij zich comfortabel voelt staat bij ons voorop.

Wij hebben een ruime keuze aan verschillende soorten paardendekens van de merken Rambo, Rhino, Amigo, Bucas en Kentucky. Een paardendeken beschermt je paard tegen kou en regen maar er zijn ook paardendekens welke je paard beschermen tegen zon en vliegen. Naast beschermende dekens zijn er ook speciale dekens welke een therapeutische werking hebben, dit noemen we therapiedekens voor paarden. Ook zijn er speciale dekens welke gebruikt worden na een training of voor op transport, dit zijn zweetdekens en fleecedekens. Paardendekens zijn er ook in aparte modellen zodat ze gebruikt kunnen worden tijdens het rijden of in de stapmolen.

Een waterdichte paardendeken noemen wij een regendeken of een winterdeken. Een regendeken is een waterdichte deken zonder een dikke vulling, deze paardendekens hebben max een 100 grams vulling en hebben een binnenkant van een nylon, polyester of fleece. Een regendeken is geschikt voor het voor- of najaar en biedt je paard vooral bescherming tegen wind maar geeft geen extra warmte. Een winterdeken is een waterdichte deken met een vulling. Deze vulling wordt uitgedrukt in aantal grams, hoe meer grams een deken heeft hoe dikker en warmer de vulling is. Wij hebben winterdekens met een vulling vanaf 100 gram tot 500 gram.

Een staldeken of een zomerdeken is een deken welke niet waterdicht is. Een groot voordeel hiervan is dat de deken goed ademend is, dit is beter voor de huid en vacht van je paard. Als je geen waterdichte deken nodig hebt adviseren wij altijd om voor een stal- of zomerdeken te kiezen. Een staldeken heeft een vulling welke extra warmte geeft en is daarom geschikt om bij lagere tempraturen te gebruiken. Een zomerdeken heeft geen vulling en kan daarom goed (zoals de naam al doet vermoeden) tijdens de zomer gebruikt worden.

Een vliegendeken is een deken welke je paard beschermt op de wei tegen vliegen en zonlicht. Vliegendekens worden gemaakt van een mesh materiaal zodat de deken geen extra warmte geeft. Tegenwoordig zijn er ook vliegendekens met een waterdichte bovenkant zodat je paard niet nat wordt tijdens een zomerse regenbui.

De laatste jaren zijn er ook veel therapiedekens voor paarden op de markt verschenen. Deze therapiedekens zorgen voor een betere doorbloeding waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en “reparatiemateriaal” sneller wordt aangevoerd. Dit resulteert in minder spierpijn en sneller herstel van blessures.

Speciale dekens zoals uitrijdekens en stapmolendekens zijn zo gevormd dat ze de beweging van je paard niet belemmeren als je paard aan het stappen, draven of galopperen is.

Heb je vragen over paardendekens? Op deze pagina lees je de meest gestelde vragen over paardendekens. Ook vind je hier handige maattabellen en tips om de juiste dekenmaat voor je paard te kiezen.

Wij hebben ook regelmatig paardendekens in de aanbieding. Ben je benieuwd welke dekens wij nu in de aanbieding hebben? Op deze aanbiedingspagina vind je alle afgeprijsde dekens.

© 2020 DocHorse. All Rights Reserved.