Synovium myobuilder

For building up muscles
€105.00
Availablility:
In stock
SKU
SYN301.1KG

Synovium Myobuilder 1000 gram

MYOBUILDER is a uniquely developed natural blend of different feedadditives, containing the following active ingredients for optimal performance.

MYOBUILDER is a natural feed additive to enhance extra muscle growth in the horse. Well developed muscles will help to avoid problems as lameness and give strength to the total body configuration. Gamma oryzanol is a natural product.

More Information
BrandSynovium
Contents - gram1000 gr
Dosage15 g
Ingredients

Bevat per KG:

  • Gamma Oryzanol 80 g
  • Creatine 25 g
  • Vitamine E 0.5 g
  • L Carnitine 130 g
  • Silicium 5 g


Gamma Oryzanol is een substantie verkregen uit rijst, het is ene natuurlijke esterverbinding die qua chemische structuur erg lijkt op lichaamseigen steroïden.
In de lever wordt gamma oryzanol afgebroken en komen de steroïden verbindingen vrij met als gevolg een anabool ( spieropbouwend ) effect.
Naast deze werking heeft gamma oryzanol ook een antioxidatieve werking, dit zorgt samen voor kwalitatief betere en sterkere spieren en minder blessures.
Hetgeen uiteindelijk prestatieverhogend werkt.

Creatine is een lichaamseigen stof welke wordt geproduceerd in de lever en nieren uit de aminozuren glycine en arginine. Ruim 98% van de creatine in het lichaam bevindt zich in de skeletspieren, deze zijn juist bij arbeid van groot belang.
De eerste en "snelle" energie bij het paard wordt vrijgemaakt uit koolhydraten zoals glucose.
Wanneer er echter langere en intensieve arbeid geleverd moet worden ontstaat er lactaat, verzuren de spieren en is er extra energie nodig.
Om deze verzuring tegen te gaan en het lichaam van extra energie te kunnen voorzien wordt er tijdens de arbeid in de skeletspieren ATP omgezet in energie.
ATP is dus als het ware een energiebron voor lichamelijke arbeid.
Het lichaam beschikt echter maar over een kleine hoeveelheid ATP, bij intensieve inspanning dient de ATP dus zo snel mogelijk te worden aangevuld.
Creatine zorgt voor een snellere en efficiëntere vorming van ATP, hierdoor treedt minder snel vermoeidheid op. Ook geeft het meer spierkracht, zorgt het voor een sneller herstel van de spieren en bevordert het de toename van de spiermassa.

Vitamine E helpt in het lichaam bij de afvoer van afvalstoffen, zoals melkzuur, afkomstig uit spieren na grote inspanning, hierdoor vindt geen verzuring van het lichaam plaats en zijn de paarden beter in staat goede arbeid te verrichten.

Silicum is noodzakelijk voor het soepel en elastisch houden van het kraakbeen in de gewrichten. Bij een tekort aan silicum ontstaan niet alleen kraakbeenschade en later ook botschade in het gewricht, ook zorgt een tekort aan silicum ervoor dat de kwaliteit van de pezen, banden en kapsels achteruit gaan waardoor paarden sneller last hebben van blessures.
Daarnaast speelt silicum ook een grote rol bij de opname van calcium.

Carnitine is een aminozuur dat wordt geproduceerd door het lichaam in de lever, nieren en hersenen. Carnitine zorgt ervoor dat vetzuren in de cel worden getransporteerd, in de cel worden deze vetzuren afgebroken tot ATP, een belangrijke energiebron voor het lichaam. Carnitine zorgt dus ( indirect ) voor meer energie maar gaat ook spierverval tegen, helpt bij het herstel van de spieren na arbeid en heeft een positief effect op het hart.

Test niet positief op doping.

Usage TextSYNOVIUM MYOBUILDER TOEDIENINGSWIJZE EN DOSERING Dagelijks 15 - 25 gr toevoegen aan voer. Paard dient getraind te worden tijdens de periode van supplementeren.
Write Your Own Review
You're reviewing:Synovium myobuilder
© 2020 DocHorse. All Rights Reserved.