Sprenger NovoContact

Ben jij op zoek naar een Sprenger novocontact bit? Bij Dochorse hebben wij een ruim assortiment aan zowel bus- als watertrensen van de Sprenger novocontact collectie.

Advies van een specialist

Wil je meer weten over een van onze Sprenger novocontact bitten? Neem contact op met een van onze specialisten, zij helpen jou graag bij het maken van de juiste keuze. 

7 Items

Set Descending Direction
per page

Een van de veel verkochte bitten van Sprenger zijn de Sprenger novocontact bitten. Deze bitten hebben een andere vorm dan we gewoonlijk gewend zijn. De Sprenger novocontact bitten hebben een speciale en ovale vorm waardoor het oppervlak wat op de tong ligt groter is wanneer de ruiter met een stille hand rijdt. Het bit zal kantelen op het moment dat de ruiter het paard meer halslengte geeft. Wanneer de teugels weer opgepakt worden versmald het contactoppervlak weer terug en heb je als ruiter een effectievere communicatie met de mond van jouw paard.

Doordat de Sprenger novocontact bitten een andere werking hebben dan andere bitten zijn deze veel gebruikt door ruiters en paardeneigenaren. Er zijn uiteraard verschillende varianten van de Sprenger novocontact bitten.

Sprenger novocontact watertrens

De Sprenger Novocontact bitten zijn zowel verkrijgbaar in bustrensen als in watertrensen. De watertens heeft losse bitringen die door het bit kunnen ronddraaien. Een watertrens kan makkelijker bewegen in de paardenmond, echter doordat de bitringen afzonderlijk kunnen ronddraaien is het vaak gewenst om de mondhoeken te beschermen door middel van bitringen.  De Sprenger novocontact is daarnaast verkrijgbaar als dubbel gebroken trens, maar ook als enkel gebroken trens.

Sprenger novocontact bustrens

Sprenger heeft daarnaast van de Sprenger novocontact collectie ook bustrensen. Een bustrens heeft vaste bitringen die niet kunnen draaien. Deze bitten liggen vaak stiller in de mond en is daardoor geschikt voor paarden die wat onrustig kunnen zijn in de mond. Ook hebben deze bitten geen bitringen nodig omdat het onwaarschijnlijk is dat jouw paard een velletje tussen de ringen krijgt doordat dit bit voorzien is van vaste zijkanten die niet kunnen draaien. De Sprenger novocontact bustrens is net zoals de Sprenger novocontact watertrens verkrijgbaar in een enkel gebroken variant en een dubbel gebroken variant.

Tevens zijn de Sprenger Novocontact watertrens en de Sprenger Novocontact bustrens te testen via ons TestCenter!

Advies van een specialist

Wil je meer weten over een van onze sprenger novocontact bitten, of wil je advies over welk bit misschien wel geschikt is voor jouw paard? Neem contact op met een van onze specialisten. Zij helpen jou graag bij het vinden van het juiste bit voor jouw paard.

 

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.