Sprenger Sporen

Bij Dochorse hebben wij een ruim assortiment aan Sprenger sporen. 

Advies van een specialist

Wil je meer informatie over een van onze Sprenger sporen of wil je weten welke Sprenger sporen geschikt zijn voor jou? Neem contact op met een van onze specialisten. Zij helpen jou graag bij het maken van de juiste keuze!

Sprenger staat niet alleen bekend om de bitten en beugels, maar ook om de Sprenger sporen. Met een groot assortiment aan verschillende sporen zijn er voor (bijna) iedere ruiter wel een geschikte sporen in de collectie van Sprenger. Hieronder lichten we kort een aantal Sprenger sporen voor jou uit.

Sprenger sporen ultra fit recht

De meest bekende sporen van Sprenger zijn de Sprenger ultra fit recht sporen. Deze sporen hebben een recht uiteinde. De Sprenger sporen zijn daarnaast ook voorzien van een vaste rubberen spoorbeschermer zodat de laars niet beschadigd en de spoor tevens beter blijft zitten doordat het rubber extra grip creëert. Deze sporen hebben een directe inwerking, dit omdat het oppervlak van de rechte spoor relatief klein is. De Sprenger sporen Ultra fit zijn verkrijgbaar in zowel 25 mm als in 35 mm.

Sprenger sporen comfort rollers

Deze Sprenger sporen hebben een vriendelijkere inwerking dan de meeste sporen. De Sprenger sporen comfort rollers hebben een dik wieltje waardoor de inwerking ervan relatief vriendelijk is. Belangrijk bij de Sprenger sporen met wieltjes is dat deze goed schoongehouden worden. Wanneer er huidvet tussen de sporen komt zal het wieltje niet functioneel meer draaien en verliest het zijn werking. De Sprenger sporen zijn voorzien van een vast rubbertje waardoor je laars niet beschadigd en het ook nog eens extra grip biedt, en ze dus beter blijven zitten.

Sprenger sporen comfort rollers horizontaal

De Sprenger sporen met horizontale rollers worden minder vaak gebruikt dan bovengenoemde sporen, maar hebben een hele vriendelijke inwerking en zijn dus erg geschikt voor paarden met een gevoelige en dunnere huid dan andere paarden.

Het wieltje van de Sprenger sporen is dikker dan de gewoonlijke Sprenger sporen, waardoor de inwerking veel milder en vriendelijker is. Ook deze sporen hebben onderhoud nodig, want zodra het wieltje door bijvoorbeeld huidvet niet meer goed ronddraait verliest het zijn werking. De Sprenger sporen comfort rollers horizontaal zijn wederom voorzien van een vast rubbertje zodat het weer optimale bescherming en grip biedt.

Advies van een specialist

Ben je er nog niet helemaal over uit welke sporen geschikt zijn voor jou? Neem contact op met onze specialisten. Zij kunnen jou aan de hand van een aantal vragen helpen bij het vinden van de juiste Sprenger sporen.

Shall we send you a message when we have discounts available?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2023 DocHorse. All Rights Reserved.